Friday 23rd of October
Topic of the Day: “Enterprise Mobility with a Windows 10 Perspective”

Welcome to the second meeting in the Norwegian System Center User Group. We are very excited to announce this event and offer you the opportunity to come and meet with fellow System Center administrators and influencers.

The main focus of this event is Microsoft Enterprise Mobility Suite (EMS) and how to secure your endpoints. Once again we have a fantastic lineup of speakers here in Oslo.

Event Sponsor: Secunia

Guest Speakers:

  • Peter Daalmans (Microsoft MVP)
  • Nicolai Henriksen (Microsoft MVP)
  • Kenny Buntinx (Microsoft MVP)
  • Kent Agerlund (Microsoft MVP)
  • William H. Melby (Sponsor: Secunia)

Agenda:

Timeslot Session
08:30 – 09:00
(30 Minutes)
Breakfast and Registration
09:00 – 09:05
(5 minutes)
Welcome
09:05 – 10:05
(60 Minutes)
Session 1
“Enterprise Mobility Suite”

Key components of the Enterprise Mobility Suite are Azure AD Premium, Windows Intune and Azure Rights Management. Learn not only what the Microsoft Enterprise Mobility Suite is, but also how one can deploy it in an enterprise organization. During this session, you will gain the knowledge to optimize the adoption of IT, BYOD and SaaS as the core cloud solution components. Key concepts that will be covered are identity and access management, mobile device management and data protection.

Speaker: Peter Daalmans [Microsoft MVP]

Peter Daalmans
10:05 – 10:15
(10 minutes)
Break
10:15 – 11:15
(60 Minutes)
Session 2
“Deploy and Upgrade to Windows 10 in the Enterprise”

Its time to start deploying Windows 10.
This will be a pure Configmgr session in what you need to do to prepare your infrastructure and Configmgr to support, manage, update, build, deploy and activate Windows 10 for the Enterprise business. What kind of method should you use, and why. How will you determine when your company is ready, and what kind of tools do you need in order to do that.

This session will have lots of demos.

Speaker: Nicolai Henriksen [Microsoft MVP]

Nicolai Henriksen
11:15 – 12:00
(45 minutes)
Break
– Mingling, e-mail catch-up, phone calls etc.
– Lunch begins at 11:30
12:00 – 13:00
(60 Minutes)
Session 3 (Sponsor)
“Addressing the challenge of patch management with The Secunia CSI and SCCM”

The number of cyber-attacks targeting businesses is increasing. Hackers are specifically focusing on exploiting vulnerabilities in non-Microsoft programs and using them as doorways into corporate networks.

In this session, William from Secunia together with Marius from SCUG.no will show how you can tackle these challenges by patching all your programs directly with Microsoft System Center ConfigMgr.

Speakers: William H. Melby [Secunia Regional Director, Nordics & Benelux] and Marius A. Skovli [SCUG.no]

William H. Melby
Marius A. Skovli
13:00 – 13:15
(15 minutes)
Break
13:15 – 14:15
(60 minutes)
Session 4
“Delivering traditional File Server Home Folders securely to modern devices”

Discover during this session the most hidden and underestimated Windows 2012 R2 feature called “Work Folders”.

Work Folders allows you to leverage your investment in File Servers while simultaneously providing end users with anywhere access to their data from their work PC as well as their personal devices. In this session, you will learn about the challenges to securely implement and manage “traditional” home folders to the BYOD (bring your own device) world. Learn how to deploy and manage Work Folders servers and clients, gain an understanding of how Work Folders operates end-to-end and integrates into your existing infrastructure, and how Work Folders takes advantage of capabilities like multi-factor authentication, Workplace Join and Selective Wipe to ensure that corporate data remains secure wherever it goes.

Speaker: Kenny Buntinx [Microsoft MVP]

Kenny Buntinx
14:15 – 14:30
(15 minutes)
Break
14:30 – 15:30
(60 minutes)
Session 5
“Manage the mobile environment with SCCM vNext and Windows Intune”

Learn about the new MDM capabilities coming in System Center Configuration Manager vNext. The session will demonstrate how we can leverage new features in the upcoming version to manage and control Windows 10 devices – expect lots of demos!

Speaker: Kent Agerlund [Microsoft MVP]

Kent Agerlund
15:30 – 16:00
(60 minutes)
Ask the experts
Panel discussion with today’s speakers and prize drawing of today’s winners.


Practical information:

Date: 23rd of October 2015
Time: The event will start 09:00 and end 16:00. Doors will be open from 08:30. Please show up for registration 15 minutes before the event begins.
Address: Microsoft Norway, Lysaker Torg 45, 1st floor, 1366 Lysaker. For directions, please click here.
Refreshments: – Water (Spring and Sparkling)
– Coffee, Decaffeinated Coffee & Tea
– Assorted canned soda
– Cake and sliced fresh fruit (Afternoon)

Register for event:

If you have any questions regarding the event, don’t hesitate to contact us at email hidden; JavaScript is required.
For any other matter, please contact us at email hidden; JavaScript is required.

This event will have a limited number of attendees. Please note that we will allow a maximum of 3 persons from the same organization, as we wish to have as many different organizations and companies represented as possible.

Agenda is subject to change without notice. All times are approximate and subject to change.