Thursday 27th of October (@Teknologihuset, Oslo)
Topic of the Day: “Cloud & Datacenter” (Windows Server 2016 & System Center 2016)

Welcome to the next meeting in the Norwegian System Center User Group. We are very excited to announce this event and offer you the opportunity to come and meet with fellow System Center administrators and influencers.

The main focus of this event is to give you insight in the latest Microsoft technology to support your datacenter. Once again we have a fantastic lineup of speakers here in Oslo. (Please note that there is a change in venue for this event.)


Event Sponsor: Nutanix

Guest Speakers:

  • Mikael Nyström (Microsoft MVP)
  • Jakob Gottlieb Svendsen (Microsoft MVP)
  • TBD (Sponsor: Nutanix)

Agenda:

Timeslot Session
08:30 – 09:00
(30 Minutes)
Breakfast and Registration
09:00 – 09:05
(5 minutes)
Welcome
09:05 – 10:05
(60 Minutes)
Session 1
“Part 1: Software Defined Datacenter (Compute and Network)”

Microsoft is focusing on Software Defined Everything, in this session Mikael will showcase how Software Defined Compute and Software Defined network will work in reality. You will learn about Hyper-V, Cluster, Switches and Network Controller with focus on the new features that makes it all possible.

(Focus in this session will be Windows Server 2016 & System Center 2016)

Speaker: Mikael Nyström [Microsoft MVP]
Mikael Nyström is a Microsoft MVP and Senior Executive Consultant at TrueSec, with an extremely broad field of competence. He has worked with all kinds of infrastructure tasks, in all kinds of environments, enterprise to small business.

Mikael Nyström
10:05 – 10:15
(10 minutes)
Break
10:15 – 11:15
(60 Minutes)
Session 2
“Part 2: Software Defined Datacenter (Storage)”

Microsoft is focusing on Software Defined Everything, in this session Mikael will showcase how Software Defined Storage will work in reality. You will learn about Storage Spaces, Storage Spaces Direct, Storage Replica and Cluster with focus on the new features that makes it all possible.

(Focus in this session will be Windows Server 2016 & System Center 2016)

Speaker: Mikael Nyström [Microsoft MVP]
Mikael Nyström is a Microsoft MVP and Senior Executive Consultant at TrueSec, with an extremely broad field of competence. He has worked with all kinds of infrastructure tasks, in all kinds of environments, enterprise to small business.

Mikael Nyström
11:15 – 12:00
(45 minutes)
Break
– Lunch begins at 11:15
– Mingling, e-mail catch-up, phone calls etc.
12:00 – 13:00
(60 minutes)
Session 3 (Sponsor)
“Nutanix Enterprise Cloud for Windows Server 2016”

Think beyond Hyperconverge and Software Defined Storage: In this session we will show you how Nutanix brings you a complete Enterprise Cloud for your Windows Server 2016-environment. We will discuss how you can easily get started and how to avoid the pitfalls on your way.

Speaker: TBD [Nutanix]

13:00 – 13:15
(15 minutes)
Break
13:15 – 14:15
(60 minutes)
Session 4
“Automation in a Modern World”

This session will focus on concepts of automation using OMS/Azure Automation, which is part of Microsoft Operational Suite (OMS).
It will showcase a number of scenarios while explaining the technology behind them.
Get enough information to get started on your own automation adventure!

Speaker: Jakob Gottlieb Svendsen [Microsoft MVP]
Jakob Gottlieb Svendsen is a Microsoft System Center Cloud and Data Center Management MVP. Partner, Senior Consultant, Trainer and Chief Developer at Coretech. where he is one of the driving forces in keeping Coretech a System Center Gold Partner and member of the System Center Alliance.
http://blog.coretech.dk/jgs.


Jakob Gottlieb Svendsen
14:15 – 14:45
(30 minutes)
Ask the experts
Panel discussion with today’s speakers and prize drawing of today’s winners.


Practical information:

Date: 27th of October 2016
Time: The event will start 09:00 and end 14:45. Doors will be open from 08:30. Please show up for registration 15 minutes before the event begins.
Address: Teknologihuset (House of Communities), Pilestredet 56, 0167 Oslo. For directions, please click here.
Refreshments: – Water (Spring and Sparkling)
– Coffee, Decaffeinated Coffee & Tea
– Assorted canned soda
– Lunch (11:15)

Register for event:

If you have any questions regarding the event, don’t hesitate to contact us at email hidden; JavaScript is required.
For any other matter, please contact us at email hidden; JavaScript is required.

This event will have a limited number of attendees. Please note that we will allow a maximum of 3 persons from the same organization, as we wish to have as many different organizations and companies represented as possible.

Agenda is subject to change without notice. All times are approximate and subject to change.